Eva Dahlgren på Cirkus

Eva Dahlgren på Cirkus
Foto: Tuulikki Räisänen

I måndags var jag och såg Eva Dahlgrens konsert på Cirkus i Stockholm. Det var jag långt ifrån ensam om att göra, Cirkus var nästan fullsatt. Tror inte att någon gick besviken därifrån. Eva bjöd på en blandning av gammalt och nytt. Och det var inte Ängeln i rummet som var kvällens höjdpunkt. Det var låtarna från det nyligen släppta albumet Snö och en avskalad stark Ung och stolt.

Eftersom jag gillar gitarr- och synthbaserad musik passar mig det nya soundet. Så också arrangemangen av dom gamla låtarna som Stay och Kom och håll om mig. Bandet som leds av Lars Halapi, han har också producerat Snö, får många av dom nya låtana att låta som på cd:n. Med en stor skillnad: Evas röst, som denna kväll är så varm och innerlig att den skulle kunna smälta snö. Har sällan hört henne sjunga så bra live.

Eva Dahlgren är en av dom få artister vars mellansnack tillför en konsert en extra dimension. Hon är humoristisk, ofta på sin egen bekostnad, men vill också gärna väcka tankar om så vitt skilda ämne som religion, DNA och kalasbyxor. Ibland blir snacket väl långt men hon har publiken i sin hand så skratten kommer när dom ska.

Sammanfattningsvis så älskar publiken Eva Dahlgren och hon ser ut att älska oss tillbaka. Det blir många extranummer och det verkar som att varken vi eller hon vill släppa taget och sluta. Konserten får fyra plus av mig och du som ännu inte sett den har chansen på den extra insatta konserten den 13 december. Du vill inte missa den!

4 tankar på “Eva Dahlgren på Cirkus”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest