Musikalen Singin’ in the Rain av Arthur Freed och Nacio Herb Brown

Översättning, bearbetning och regi:
Bo Hermansson
Koreografi:
Roine Söderlund
Scenografi:
Ingemar Wiberg
Skådespelare:
Rennie Mirro
Karl Dyall
Hanna Lindblad
Maria Lundqvist
Johan Rheborg
Allan Svensson
Gerd Hegnell
Ewa Roos

I lördags, 27 oktober, så kom jag äntligen iväg och såg musikalen Singin’ in the Rain på Oscars i Stockholm. Jag har lite svårt för genren i sig men chansen att få se Maria Lundqvist igen och dansaren Karl Dyall fick mig att säga ja när frugan föreslog att vi skulle gå. Och just dom två gör det värt att se föreställningen.

Musikaliskt innehåller Singin’ in the Rain ett par sånger som höjer sig över mängden. Men sammantaget så är det inte sången som gör musikalen till en framgång. Det är istället humorn, dansen, skådespeleriet och inte minst scenografin. Det är lätt att imponeras över regnet som faller över både kuliser och scengolv. Och det låter jag mig göra. Jag har alltid tyckt om Oscarsteaterns möjligheter att snabbt och ofta ändra scenrummet.

I första akten finns flera stora komiska scener där Maria Lundqvist och Johan Rheborg briljerar. Jag och resten av publiken får gymnastisera skrattmusklerna ordentligt. Ensemblen har redan från inledningen av musikalen publiken i sin hand. Sällan har jag hört och sett publiken klappa och vara så engagerade igenom en hel föreställning.

Dansnumren i regnet är storslagna och i mångt och mycket tycker jag faktiskt bättre om den här föreställningen än filmen.

Sammanfattningsvis så är Oscars version av musikalen Singin’ in the Rain en föreställning som lyser upp tillvaron och mörkret i oktober. Den har fått förlängt en säsong till och går att se våren 2008 i Stockholm innan den flyttar till Göteborg. Skynda dig och skaffa en biljett, jag tror knappast du blir besviken!

Singin’ in the Rain får 4 strålande guldstjärnor av 5 möjliga.

[tags]Singin’ in the Rain, musikal, recensioner, recension, Maria Lundqvist, Johan Rheborg, dans, scenografi, Karl Dyall[/tags] och Intressant.