Recension: The Awakening med Melissa Etheridge

The Awakening, musik och text av Melissa Etheridge

Den 25 september släppte Melissa Etheridges sitt tionde album ”The Awakening”. Sedan dess har jag lyssnat nästan dagligen på cd:n och jag är långt ifrån att ledsna. Tvärtom så växer flera av låtarna alltjämt t ex ”, ”An Unexpected Rain” och ”What Happens Tomorrow”.

Det förra album ”Lucky” (2004), om man inte räknar in samlings-cd:n ”Greatest Hits: The Road Less Traveled” (2005), tillhör inte hennes bästa men nu har Melissa Etheridges hittat tillbaka till sin medryckande poprock. Vid första genomlyssningen förstod jag att ”Message To Myself ”och ”Threesome” skulle bli hits. Den förstnämnda har tom hittat till Sverige och spelas flitigt på radion.

Melissa Etheridges har aldrig tidigare varit så politisk i sin sina texter. På ”The Awakening ”kritiserar hon både kriget i Irak och USA:s ovilja att ta sitt ansvar för klimatet. Men det är ändå i sina mer filosofiska texter hon kommer till sin rätt.

För ”I Need To Wake Up” i Al Gores film ”An Inconvient Truth ”fick Melissa i år en Oscars. Hon kommer att uppträda på Nobelpriskonserten i Oslo den 11 december, inbjuden av fredspristagaren Al Gore.

Sammanfattningsvis så ger jag 4 av 5 plus till ”The Awakening”.

ps. Melissa snålar inte med antalet låtar utan du får 16 stycket för 90 kr på iTunes.

Melissa Etheridges hemsida

[tags]recension, recensioner, musik, skrivor, rock, pop, Melissa Etheridge, The Awakening, gay, HBT, [/tags] och på Intressant.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest