Nu skriker media ut att pedofiler samlar på vanliga familjebilder som läggs ut på nätet. Som om det skulle vara någon nyhet. Jag har själv under alla år på nätet undvikit att publicera bilder på barn. Ett rätt självklart beslut då många sätter likhetstecken mellan homosexuella och pedofiler.

Har man som jag blivit anklagad för att vara pedofil så gör i varje fall jag vad som helst för att slippa råka ut för det igen. Jag tom undviker att själv börja prata med barn på gården och i andra sammanhang. Efter att ha blivit spottad på och sett barn bli bortsläpade från min närhet har det satt sig i ryggmärgen att vara på min vakt. Hemskt men sant.

Tillbaka till ämnet, bilder som publiceras på nätet riskerar alltid att hamna i fel händer. Hos människor som utnyttjar dom på sätt jag helst inte vill tänka på. Men frågan är om vi ska låta oss hindras att dela med sig oss av familjebilder till släktingar och bekanta av rädsla för pedofiler. Rädsla är sällan konstruktiv. Det är det däremot att göra sajterna säkrare där folk kan lägga upp sina bilder. Har du en egen hemsnickrad sajt finns också teknik för att hindra andra än dom du vill att se dina bilder, bl a inloggning och lösenord.

Inte minst så behöver vi satsa resurser på att sätta dit dom pedofiler som byter bilder på barn med varandra. För att ta fast dom som gör än värre saker med våra barn.

Till sist: Tillhör du dom som har sexuella fantasier om barn, sök hjälp!

[tags]pedofili, pedofiler, övergrepp, sexuella övergrepp, pedofildebatt, bilder, fotografier, foto, bild[/tags] och på Intressant.