Appar för att strukturera berättelser

Appar för att strukturera berättelser

Appar för att strukturera berättelser. Många som skriver längre berättelse använder appen Scrivener. Där kan du lätt strukturera upp din berättelse med Corkboard. Word eller Open Office är kanske tros allt det vanligaste programmet för nybörjare att använda. Det går men det är inte helt enkelt att hitta ett sätt att få överblick över intrigen, tidslinjen, personer, miljö o.s.v. i ett vanligt ordbehandlingsprogram. Det finns flera bra appar som kan hjälpa dig.

Jag använder min iPad när jag planerar och skriver noveller och romaner. Story Planner (finns också för Android) är den app jag använder just nu då jag håller på att mejsla ut en ny bokidé. Det är på engelska, finns också till iPhone och använder iCloude. Du skriver in en arbetstitel och får upp fyra olika kort Projekt, Charactars, Locations och Scenens. Varje kort innehåller allt för att du ska få grepp om det du vill skriva.

Använder du iPad och iPhone för dina idéer är Index Card en app som funkar ihop med Scrivener.

StoryMind för Windows liknar Index Card, men jag har inte testat det.

Ett annat sätt är att använda MindMap, en slags tankekarta. För Mac finns och IOS finns SimpleMind Free och XMind för både Windows, Andoid och Mac.

Mer om Skrivande

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest