PoetenIréne: Hur tunn kan en bok vara?

Hur tunn kan en bok vara?

Häromdagen slog jag ihop dom 20 kapitel som jag hittills skrivit i min självbiografi ”offer? Nej Tack!” Lite beroende på hur man överför Wordsidor till boksidor så är jag nu upp i ca 80 boksidor. Fler än jag trott!

Jag har väntat med att räkna sidor eftersom jag inte ville bli besviken om antalet inte skulle motsvara mina förväntningar. Nu blev det en positiv överraskning. Men samtidigt är jag lite fundersam. Jag räknar med att jag har högst tio kapitel kvar att skriva. Fler lär det inte bli eftersom jag tänkt sluta när jag är 27 år. Och då lär det inte bli mer än ca 40 boksidor till…

Då infinner sig frågorna: Hur kort kan en självbiografi vara? En 120 sidor tunn bok fungerar det idag när de flesta nya böcker ligger runt 300 sidor? Så går mina tankar.

Intressant?

4 tankar på “PoetenIréne: Hur tunn kan en bok vara?”

  1. Mycket intressant fråga. Av nyutkomna böcker jag läst det senaste året har knappt någon varit under 500 sidor, vilket jag tycker är för mycket – böckerna blir ju så tunga att ligga och läsa. Det verkar nästan som om det är ordmassorna som som är det viktiga.

    Svara
  2. Själv föredra jag böcker som inte är över 200 sidor. En till formatet mindre och till tjockare bok känns ofta trevlig att hålla i hand. Hoppas förlagen och bokhandlarna också tycker det.

    Allt oftare läser jag långa böcker som går på tomgång och borde ha slutat för länge. Tyvärr tror jag många fastnat i tron att läsaren ska få ”mycket” för pengarna.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest