Poeten Iréne: Skriva en bloggroman

Bloggroman
Bloggroman

För mig var det självklart att lägga ut min självbiografi i bloggen. Här får jag feedback, konstruktiv kritik och hjälp med rättstavningen. Eftersom jag bloggat i sju år så har jag lärt mig en del om vad som fungerar och vad som inte gör det. Trots det är jag förvånad över att buropen och utskåpningarna uteblivit. Hittills har jag fått så många hejarop att jag orkar och har lust att fortsätta.

Finns det då några nackdelar? Ja, när det blir dags att försöka intressera ett förlag för att ge ut boken kan det ligga mig i fatet. Visserligen kommer jag att ta bort självbiografin när den är färdig, men den har ändå varit tillgänglig för alla länge. Kanske förlorar jag eventuella köpare på det här sättet. Jo, kanske det men viktigast för varje författare är ju att bli läst.

En kompromiss är att jag kan ta bort dom kapitel som varit publicerade när jag lägger upp ett nytt. Att bara ha ett eller ett par kapitel tillgängliga. Nackdelen är att jag förmodligen skulle tappa nya läsare…

Som du förstår behöver jag hjälp. Hur tycker du jag ska göra? Skulle du köpa ”offer? Nej tack!” när den är färdig trots att du läser den här?

[tags]offer? NEJ Tack!, bloggroman, roman, självbiografi, förlag, publicering, förläggare, skriv, skriva, skrivande, författande, författare, poet, litteratur, kultur[/tags]och Intressant

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest