Annika L Waltersson
Annika Arslan Waltersson, Ulricehamn, vann med novellen Ur en dröm.

Intervju med vinnaren

Den klassiska frågan: Hur känns det?
Wow! Jag fick hjärtklappning när jag såg att jag vunnit. Det är en otrolig energikick att få sådan respons på något man skrivit.

Berätta lite om din bakgrund som författare:
Har alltid gillat att skriva och läsa men alla mina bokprojekt rann ut i sanden pga. tidsbrist, idétorka och andra ursäkter. För drygt ett år sedan tog jag tag i saken och anmälde mig till en skrivarkurs på nätet och förstod plötsligt varför det gått så dåligt innan.

Vad inspirerar dig?
Relationer och att försöka förstå varför människor gör som de gör. Det är också lite häftigt att lära känna sina karaktärer, de gör inte alltid som man bestämt sig för…

Varför deltog du i SkrivarSidans novelltävling?
För att få kritik och feedback. Skrivandet gör man ensam och det är svårt att vara objektiv om sina egna texter. Jag hoppas att jag får riktigt många kommentarer på novellen så att jag kan bli bättre till nästa gång.

Vad är bakgrunden till novellen ”Ur en dröm”?
Idéen fick jag från ett reportage på turkisk TV, en sk sannhistoria, men slutet var ett helt annat vill jag minnas. Jag har arbetat om texten flera gånger och funderat på hur man reagerar när man blir trängd och hur mycket man ska förlita sig på intuition, eller i det här fallet drömmar.

Till sist, vad ska du göra med prispengarna?
Jag tänker återinvestera dem i skrivandet. Antingen i en ny skrivarkurs eller för att finansiera research till nya texter.

Ulla Berglund, Skultuna, kom 2:a med novellen Snäll.

Björn Calander, Kalmar, kom 3:a med novellen Embryo.

Fler bloggar om noveller, litteratur, kultur, författare och på Intressant.