Skriv 100 positiva ord om Södertälje

Skriv 100 positiva ord om Södertälje
Foto: Iréne S Räisänen

Skriv 100 positiva ord om Södertälje. Du som bor i kommunen vet hur vacker Inre Maren är och hur gärna Södertäljeborna sitter på bryggorna i solen. Bor du inte i kommunen men har en uppfattning om vår härliga kommun – skriv. Men kom ihåg att det ska vara det som är bra du ska skriva om. Det mindre bra har det redan skrivits tillräckligt om.

Rubriken ingår inte i antalet ord.

Jag skänker ett exemplar av min senaste haikusamling Släck inte elden till den 100-ordning jag tycker bäst beskriver Södertälje. Vinnaren utses den 2 juni 2015.

Fler Skrivövningar

Mer om Södertälje

2 tankar på “Skriv 100 positiva ord om Södertälje”

  1. På 1950-talet föddes en flicka i Södertälje. Hennes familj flyttade därifrån när hon var fem år. De minnen hon har från Södertälje är ljusa. Hon kommer ihåg hur hon på luciadagen hade glitter i håret och ett tänt stearinljus i handen. Bredvid henne stod hennes syster och en grannkille som hade en stor strut med påklistrade guldstjärnor på huvudet. På sommaren, satt hon på trappen ner till altanen, bredvid sin mamma som satt i nattlinnet och drack en kopp te. Tillsammans tittade på när flickans syster lekte på radhustäppans lekplats. Enbart ljus i flickans kropp, livet var lika med ljus.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest

Share This