Jag har aldrig förstått varför Peking i Kina fick OS 2008. Som det är nu så får den kommunistiska regimen möjlighet att propagera för sitt sätt att styra diktaturen och folket verkar inte tillräckligt enade för att det ska kunna ge dom stöd nog att störta regimen. Det är helt enkelt för tidigt.

Det som händer just nu i Tibet är inte försvarbart på något sätt och dom som gav OS-spelen till Peking kan inte känna sig fria från skuld. Dom bör i varje fall inte göra det. Upproret mot regimen måste komma från folket när tiden är mogen. Det är inget som övriga världen ska försöka pressa fram genom att ge dom kinesiska ledarna detta gigantiska skyltfönster som olympiska spelen är.

Som vanligt är det pengarna som styr och Kina som har en starkt växande ekonomi är ett populärt land att investera i. Så också för företagen i Sverige. Det spelade naturligtvis roll då Peking fick OS och gör det även nu då dom flesta påstår att en bojkott är fel. Jag är övertygad om att många idrottare skulle kunna tänka sig att för en gång skulle blanda idrott och politik och avstå från att ställa upp i årets sommar-OS. Om dom fick den möjligheten…

[tags]OS, olympiska spelen, Kina, Tibet, politik, bojkott, diktatur[/tags] och på Intressant.