Södertälje är en stor idrottsstad

Assyriska laget

Igår var jag och såg den första allsvenska forbollsmatchen någonsin i Södertälje, Assyriska-Halmstad BK. Trots att matchen slutade 0-0 och det inte var många målchanser fanns det inte många tråkiga stunder. Om inte annat för att hemmapubliken var så entusiastisk.

Assyriskas överraskande starka inledning i allsvenskan väcker uppmärksamhet runt om i landet och världen. Matchen sändes i 82 länder utöver Sverige. Det ger positiv reklam för Södertälje som kommun. Och det är något min kommun behöver.

Nu är inte Assyriska ensamma om att vara framgångsrika inom Södertäljeidrotten. I pausen mellan halvlekarna gratulerades vårt herrlag i basket SBBK till SM-guldet.Tidigare på söndagsmorgon hade Södertälje-Nykvars Orinenteringsförenings herrlag vunnit 10-mila vilket också uppmärkammades.

Dessutom är vi framstående inom en massa andra idrotter så som ishockey, innebandy, långlöpning, vollyboll, gymnastik m fl. Framgångsrika Södertäljeidrottare gör att jag och många med mig kan räta på ryggarna och vara stolta över den kommun vi lever i.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest