Ge ut själv eller bli utgiven?

Ge ut själv eller bli utgiven?

Ge ut själv eller bli utgiven? Det är någon jag grubblat över det senaste halvåret. Inte bara grubblat om jag ska vara helt ärlig utan vägt för och nackdelar hit och dit. Det förlag som hela tiden visat intresse för att ge ut min bok har ännu inte gett mig något kontrakt. Varför? Därför att boken är för kort än den gängse mallen för hur lång en roman ska vara.

Läs merGe ut själv eller bli utgiven?

Mitt skrivande, nu storsatsar jag

Storsatsning på mitt skrivande
Foto: Tuulikki Räisänen

Storsatsning på mitt skrivande

Igår bestämde jag mig för att avveckla SkrivarSidans medlemsverksamhet. Varför? Jo, för att äntligen få tid för mitt eget skrivande. Jag fyller snart 57 år och känner att det är nu eller aldrig som gäller.

Idag, när jag sovit på saken, känner jag mig fri och axlarna börjar sakta sjunka. Det har och är fortfarande ett stort ansvar att redigera och publicera andras texter. Men det som tagit mest tid är att underhålla en så stor sajt som SkrivarSidan är. Vi har över 500 medlemmar och det går för mycket tid åt att uppdatera, felsöka osv.

Läs merMitt skrivande, nu storsatsar jag

Att skriva färdigt en bok

Att skriva färdigt en bok

Att skriva färdigt en bok kan vara svårt och alldeles underbart

Jag börjar närma mig slutet på min självbiografi. Fyra kapitel plus en epilog är enligt planerna kvar att skriva. Det känns hisnande att det projekt jag startade i april/maj 2009 snart är i mål. Att jag nu närmar mig slutet känns både svårt och alldeles underbart.

Sista meningen i sista kapitlet skrev jag innan jag började skriva första kapitlet. Jag har med andra ord hela tiden vetat var jag varit på väg. Dessutom planerad jag in 42 kapitel inklusive prolog och epilog. Två kapitel har kommit till på vägen. Det hinner fortfarande bli ytterligare något kapitel innan jag är klar.

Läs merAtt skriva färdigt en bok

Pin It on Pinterest