Förhandlingen i Ersättningsnämnden

Förhandlingen i Ersättningsnämnden
Foto: Iréne S Räisänen

Förhandlingen i Ersättningsnämnden

Sammanfattningsvis kändes förhandlingen hos Ersättningsnämnden för vanvård av fosterhemsbarn som ännu ett övergrepp.

Jag och Tuulikki anlände till Kammarkollegiet i Stockholm i lagom god tid. Jag anmälde mig i porttelefonen och vi blev tillsagda att stiga in och sätta oss på en bänk till vänster och vänta på en värd som skulle hämta oss. Vi kände oss båda som att vi skulle ställas till svars för något vi inte gjort.

Efter fem minuter, vilket kändes som en evighet, kom värden och tog oss med hiss dit förhandlingen skulle äga rum. Vi blev hänvisade till ett väntrum där vi hängde av oss och fick vänta ytterligare fem minuter. Under dessa minuter steg min nervositet rejält. Nämndens ordförande kom och hämtade och när jag steg in i rummet väntade fyra personer till på mig.

Läs merFörhandlingen i Ersättningsnämnden

Dags för förhör i ersättningsnämnden

Dags för förhör i ersättningsnämnden
Foto: Iréne S Räisänen

Dags för förhör i ersättningsnämnden

I morgon ska jag på mitt muntliga förhör i Ersättningsnämnden för vanvård av fosterhemsbarn. Jag har gruvat mig enda sedan jag fick besked om att det blir av.

Varför utsätter jag mig för detta? Att inför okända människor, nämnden, under en halvtimme berätta ingående och detaljerat om hur min fosterpappa gång på gång under min tid i fosterhemmet förgrep sig på mig sexuellt. Jo, för att jag vill att det ska komma fram ordentligt till myndigheterna. Min berättelse ska tillsammans med alla andras bli ett bevis på vad som hänt och tyvärr fortfarande händer barns som omhändertags av myndigheterna.

Läs merDags för förhör i ersättningsnämnden

Pin It on Pinterest