Hoppa till innehåll

Spel? Nej tack!

Spel? Nej tack!
Politiska spel
inget väljarna vill ha
smörjer egonen
valet kommer säga sitt
medborgarnas bästa främst

© Iréne Svensson Räisänen (2022-06-08)

Om dikten

Politik

Dikten kom till efter *misstroendeomröstningen om Sveriges justitieminister i juni 2022. Samtidigt kom det ena politiska utspelet efter det andra inför valet.

*En misstroendeomröstning är en parlamentarisk procedur där det sittande styret eller en specifik regeringsmedlem ställs inför en omröstning för att uttrycka bristande förtroende för deras arbete eller politiska beslut. Det är ett verktyg för oppositionen att utmana och ifrågasätta regeringens agerande. Om majoriteten röstar för misstroende kan det leda till att regeringen avsätts eller att den ifrågasatta regeringsmedlemmen tvingas avgå. Det är en viktig del av demokratiska system där parlamentet kan agera som en kontrollmekanism gentemot regeringen.

Läs också

Läsa

Min diktsamling Jag ber inte om ursäkt, dikterna Valomöjlighet, Politik, Sandlådan, Ur spår, Egot före allt och titta på videon Rop från förorten.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Spel? Nej tack! är skrivet på versmåttet tanka.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×