Vad vill du med ditt skrivande – skrivövning

Vad vill du med ditt skrivande?

Vad vill du med ditt skrivande?

Så här i början på ett nytt år kan det vara bra att ta 15 minuter och skriva ner dina mål med det du skriver. Det behöver inte vara att du ska bli utgiven och slå igenom som författare. Det kan vara att hitta tid då du kan skriva. Att du börjar skriva den där novellen du burit på men inte påbörjat. Det kan vara en text till en skrivartävling eller en självbiografi att ge barn och barnbarn. Kanske vill du satsa mot stjärna och se hur långt det räcker.

Läs merVad vill du med ditt skrivande – skrivövning

Skriv en krönika om klimatet – skrivövning

Skriv en krönika om klimatet

Skriv en krönika om klimatet. Har du hängt med i debatten om klimatförändringarna? Att det snart är en klimatkonferens i Paris? Eller tror du inte på att det är en förändring av klimatet på gång? Skriv en krönika baserat på fakta du har och tycker du att du inte har tillräckligt får du göra research. Glöm inte att argumentera för och emot.

Läs merSkriv en krönika om klimatet – skrivövning

Skriv dialog mellan sol och måne

Skriv dialog mellan sol och måne

Skriv dialog mellan sol och måne

Skriv dialog mellan Sol och Måne, Jungfru Maria och Stefan Löven, Putin och Obama, Zara Larsson och Malala eller dig och din ofödda tvilling. Tänk på att dialog inte enbart består av repliker staplade på varandra. Låt de inblandade reagera på det som sägs i inre dialog dvs. tankar. Glöm inte heller bort att dom ska agera medan dom pratar.

Läs merSkriv dialog mellan sol och måne

Pin It on Pinterest