Hoppa till innehåll

Höstdikter

Höstdikter

September är första höstmånad av tre. Det är min kreativa period på året då jag brukar skriva flest dikter. Här får du ett urval av de höstdikter jag publicerat här i bloggen sedan år 2005 till 2023. Ett par diktvideo med inlästa dikter har jag också tagit med.

Mina höstdikter

Vas med höstblommor och blad

***********************

Om årstiden

Det är en betydelsefull årstid för oss svenskar. Det är en tid då vi får uppleva naturens färgglada förvandling när löven på träden skiftar från grönt till gult, orange och rött. Vi njuter av den svala och friska luften efter sommarens värme. Många av oss tar promenader i skog och mark för att plocka svamp och kastanjer eller bara för att uppleva den vackra omgivningen.

Under de tre månaderna ändrar sig naturens färgpalett och presenterar oss med en fantastisk visuell upplevelse. Trädens löv förvandlas till nyanser av guld, orange och rött, och landskapet får en varm och mysig atmosfär. Det är en tid då vi kan njuta av skönheten i naturen genom färgsprakande skogspromenader

Höstfärger

En tid av förberedelser inför den kommande vintern. Vi börjar packa undan sommarkläder och tar fram varmare kläder som mössa, vantar och jacka. Trädgårdsarbete fokuserar på att rensa bort det som inte längre behövs och skydda växter inför den kommande kyla.

Den är också förknippad med traditioner och högtider. Vi firar till exempel Halloween och Alla helgons dag, då vi minns och hedrar våra förfäder. Halloween är ett av de mest populära evenemangen där barn och vuxna klär ut sig och går runt i sina närområden för att samla godis. Det är också en tid för att fira Alla helgons dag, då vi hedrar och minns våra kära som har gått bort.Vi ser fram emot att tända ljus, njuta av varmt te eller choklad och vara inomhus i mysiga stunder när det blir mörkare och kallare ute.

Höstlykta

Så sammanfattningsvis är september, oktober och november en tid av naturskönhet, förberedelser inför vintern och traditioner för oss svenskar. Det är en årstid som ger oss möjlighet att reflektera över det gångna året och förbereda oss inför kommande tider.

Läs också

Läsa

Här är mina Vårdikter, Sommardikter, Vinterdikter och titta på min video där jag läser fyra dikter.

Fler dikter
Mina diktsamlingar

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×