Mörkret omfamnar stänger ute dagsljuset gasen i botten
© Iréne Svensson Räisänen (2020-10-27)
Om dikten
Dikten skrev jag i samband med att vi vred tillbaka klockan i slutet på oktober och det kändes som att mörkret tog över helt och hållet.
Varför ställer vi om klockan?
Klockan ställs tillbaka för att anpassa sig till den kortare dagsljusperioden under vintermånaderna. Detta betyder att vi ”förlorar” en timme av dagsljuset på morgonen men får mer dagsljus på eftermiddagen. Syftet med att ställa om klockan är att utnyttja ljuset på bästa sätt och anpassa människors vardag till de förändrade ljusförhållandena.
ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.
Läs också
Mina dikter Övergången till vintertid och Sommartid.
Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar