Hoppa till innehåll
Vårdikter

Vårdikter. När ljuset återvänder och naturen vaknar till då brukar mina dikter rinna till. Här får du ett urval av de dikter jag publicerat här i bloggen sedan år 2005 till 2023. Följ mig gärna på Instagram där jag lägger upp nyskrivna dikter.

Mina vårdikter

Blåsippor

***********************

AI om årstiden

AI-robot

Våren är en förnyelsens tid, en övergångsperiod där det kalla greppet om naturen släpper och livets cykel tar ny fart. Under våren återvänder ljuset; dagarna blir längre, och solens strålar väcker jorden ur vinterdvalan. Knoppar brister och blommar ut, från de första försiktiga snödropparna till färgsprakande tulpanfält. Det är en säsong som förknippas med början och nytt liv.

Fåglarna återvänder från sina vintertillflyktsorter, deras sång fyller luften och markerar starten på reproduktionscykeln. Återigen hörs bina surra när de flitigt söker nektar, en avgörande del i pollineringen av växter och blommor.

Vårbäck

Vattendrag som legat frusna blir åter livfulla av smältande snö och is, och de svällande åarna revitaliserar landskapet. Det är en tid då naturen går från att vara dämpad och vilsam till att bli livlig och vibrerande igen.

I kulturen är våren också en inspiration till kreativitet och poesi, där många dikter skildrar de tydliga tecknen på årstidens framfart. Tidiga vårkvällar lockar människor att slå sig ner på en bänk under en allt grönare lövverk och reflektera över förändringens skönhet och hastighet.

Ankunge

Vardagen påverkas med – folk börjar byta ut tjocka rockar mot lättare jackor, njuter av promenader utan risk för halka och planerar sina sommarevenemang, medan kaféer och restauranger förbereder sina uteserveringar för säsongens gäster.

Våren är en tid som ofta fyller människor med hopp och optimism, ett andetag av helande efter vinterns stundtals bitande kyla. Det är en period då det som legat dolt under snö och is äntligen får möjlighet att visa sig och växa, ett naturligt påminnelse om livets uthållighet och styrka.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Läs också

Läsa

Här mina samlingar med Höstdikter, Vinterdikter och Sommardikter.

Fler dikter
Mina diktsamlingar

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Iréne Svensson Räisänen
×