Hoppa till innehåll

Snödroppar

Snödroppar
Dropparna bugar
fötterna nästan i snön
solstrålen tinar

© Iréne Svensson Räisänen (2013-03-05)

Om dikten:

Snölandskap

Jag skrev dikten efter att ha hittat årets första snödroppar omgivna av snö.

AI om snödroppar

AI-robot

Galanthus är en växtart inom familjen amaryllisväxter. De är mest kända för att vara bland de första blommorna att dyka upp i slutet av vintern och i början av våren.Ofta medan snön fortfarande ligger kvar på marken. Deras vita, klockformade blommor hänger ofta på korta stjälkar och ses som ett tecken på att våren är på väg.

Blommorna är populära i trädgårdar och parker, och de sprider sig lätt i lämpliga förhållanden. De anses av många ha en stor symbolisk betydelse och representerar ofta renhet och framtidshopp.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Läsa

Mina dikter Vårdagjämning och gör övningarna Skriv en rimmad vårdikt, Skriv en rimmad adventsdikt och Skriv en rimmad hyllningsdikt.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Snödroppar är en haiku.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer till “Snödroppar”

  1. varma, själstinande tankar. Läste dem alla tre och Hackspetten och hjärtanen är klockrena, fina. Gillar snödroppar också, den ödmjuka öppningen, bugandet för våren/livet och med fötterna halvt i snön…sen blir den tredje meningen ingen överraskning som jag tycker att haikun ska ha. Det är vackert med ”solstrålen” värmer, men det vore en dimension till om ex. ”Svartjorden tinar”, eller ” Nakna, utan skor för att visa att allt är mycket skört i detta skede. Tror du förstår vad jag menar. Något otippat ur motsatta synvinkeln. men du skriver stort, tycker dock att jag vill kritisera dig på samma villkor som oss andra. Kram

  2. Iréne Svensson Räisänen

    Anette: Tack för dina synpunkter! 🙂

    Jag sa just till Tuulikki att den här är för dålig att ha med i min diktsamling men duger för bloggen. Att det inte är en äkta haiku. Det är en fårading.

    Vill med det säga att jag förstår din kritik. Mina dikter och andra texter brukar fortsätta att leva långt efter att jag publicerat dom så vi får se om den här får nytt liv.

Iréne Svensson Räisänen
×