Snödroppar

Snödroppar

Uppdaterad 25 februari 2023

Dropparna bugar
fötterna nästan i snön
solstrålen tinar

© Iréne Svensson Räisänen (2013-03-05)

Om dikten:

Snölandskap

Jag skrev dikten efter att ha hittat årets första snödroppar omgivna av snö.

Finger i en bok

Läs dikterna Vårdagjämning och gör övningarna Skriv en rimmad vårdikt, Skriv en rimmad adventsdikt och Skriv en rimmad hyllningsdikt.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Snödroppar är en haiku.

Författare

  • Iréne Svensson Räisänen

    Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 30-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden. Dessutom gör jag hemsidor och bloggar till författare/poeter.

2 reaktioner på ”Snödroppar”

  1. varma, själstinande tankar. Läste dem alla tre och Hackspetten och hjärtanen är klockrena, fina. Gillar snödroppar också, den ödmjuka öppningen, bugandet för våren/livet och med fötterna halvt i snön…sen blir den tredje meningen ingen överraskning som jag tycker att haikun ska ha. Det är vackert med ”solstrålen” värmer, men det vore en dimension till om ex. ”Svartjorden tinar”, eller ” Nakna, utan skor för att visa att allt är mycket skört i detta skede. Tror du förstår vad jag menar. Något otippat ur motsatta synvinkeln. men du skriver stort, tycker dock att jag vill kritisera dig på samma villkor som oss andra. Kram

  2. Anette: Tack för dina synpunkter! 🙂

    Jag sa just till Tuulikki att den här är för dålig att ha med i min diktsamling men duger för bloggen. Att det inte är en äkta haiku. Det är en fårading.

    Vill med det säga att jag förstår din kritik. Mina dikter och andra texter brukar fortsätta att leva långt efter att jag publicerat dom så vi får se om den här får nytt liv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen
Rulla till toppen