Hoppa till innehåll

Skriv en rimmad adventsdikt

Skriv en rimmad adventsdikt

Skriv en rimmad adventsdikt är en skrivövning där du få träna på att rimma och att fånga en stämning. Sätta att rimma kallas för rimflätning.

Rimflätning

Så här ser rimflätningen ut när du rimmar på varje rad: ababab. Rimmar du på varje rad blir den så här: aabbcc. Eller så här när du har flera strofer: ababab cdcdcd efefef. Mer om rimflätning.

Skriv en rimmad adventsdikt, övning:

Övning

Skriv en rimmad dikt om advent som inte ska innehålla orden advent, ljus, ankomst, väntan eller jul eller böjningar på dessa. Högst tre strofer med sex rader i varje och rimflätninge ababab cdcdcd efefef.

Dela med dig

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

Lyssna på

Kvinna med hörlurar

Lyssna på poddavsnittet Juldikter nymodernism och rimflätning och läs dikterna Adventstid, Första advent, Adventshaiku, gör övningarna Skriv en adventsdikt, Skriv en dikt om advent eller december och Skriva julklappsrim, lyssna på poddavsnitten Julklappsrim och rimmad dikt och Juldikter nymodernism och rimflätning.

Fler blogginlägg

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×