Hoppa till innehåll

Vinterdikter

https://poeten.se/dikter/vinterdikter.htm

Vinterdikter. Vintern är den period på året då jag brukar skriva flest dikter anpassade efter högtider och helgdagar. Här får du ett urval av dem jag publicerat här i bloggen sedan år 2005 till 2024. Ett par diktvideo med inlästa dikter har jag också tagit med.

Mina vinterdikter

Rött hus med snö på taket

***********************

AI om årstiden

Vinter – Den Kalla Skönheten

Vinter är en årstid då landskapet förvandlas till en kall, vit och stillsam värld. Det är en period då naturen går i vila och låter snön falla mjukt över marken. Medan kylan biter och vinden viskar i träden, skapas en unik atmosfär av lugn och ro.

Vinterdikterna fångar stämningen och skönheten i den frostiga årstiden. Genom poetiska ord landar vi i en värld av tystnad och eftertanke. Det är en tid att reflektera över årets gång, att minnas och att se fram emot nya möjligheter.

Årstiden vinter

Snön, som är vinterns signum, klär landskapet i en mjuk och vit filt. Den täcker tak, träd och mark och skapar en förtrollande scen. Den gnistrar i solens strålar och gör oss varse om den kristallklara skönheten som finns runt omkring oss.

Isbildningar på sjöar och vattendrag ger upphov till magiska mönster. De frusna dropparna formar en konstnärlig dans som kan inspirera poetens ord och förmedla känslan av att stunden är förevigad i en vacker isbildning.

Snögubbe

Men vintern är inte bara stillhet och skönhet, den innebär också utmaningar. Kylan biter i kinderna och vi klär oss i varma plagg för att bekämpa den. Den vinterstarka solen, som följer oss under korta dagar, ger oss en bråkdel av sitt ljus och värme.

Men trots den ibland hårda vinterkylan, finns det en värmande känsla som sprider sig i hjärtat. Vinterdikterna hyllar gemenskapen och värmen som människor söker i vintermörkret. Sång och ljus, advent och jul, ger oss hopp och glädje mitt i den mörkaste tiden på året.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Läs också

Läsa

Här är mina Vårdikter, Sommardikter och Höstdikter. Läs också min diktsamling Släck inte elden som har årstiderna som tema.

Fler dikter
Mina diktsamlingar

Vinterdikter är en samling av temadikter.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen