Hoppa till innehåll

Advent

Advent
Advent för dörren
ljuset brinner för hoppet
som tiger stilla

© Iréne Svensson Räisänen (2021-11-26

Hur dikten kom till:

En dikt jag somnade med i huvudet en av kvällarna innan det var dags att tända första ljuset. Den fanns kvar när jag vaknade.

Om advent

Adventsstake

Adventstiden är en speciell period som infaller under de fyra veckorna före julafton. Det är en kristen tradition som symboliserar väntan och förberedelse inför Jesu födelse.

Under dessa fyra veckor förbereder sig jag och många kristna inför julen genom att reflektera över Jesu ankomst till världen och förbereda sina hjärtan för hans närvaro. En vanlig tradition är att tända ljus, där ett ljus tänds för varje söndag i november-december. Vi är många som använder denna period för att reflektera över året som har gått, sätta upp kalendrar, dekorera våra hem och delta i olika julrelaterade aktiviteter och firanden.

Adventskalender

Det är också under adventstiden som julmarknader och konserter arrangeras runt om i världen. Många familjer samlas för att baka, dekorera och förbereda inför julen tillsammans. Det är en tid av gemenskap och glädje, då människor samlas för att fira och dela kärlek och omtanke med varandra. Men det är också en tid där många plågas av att känna sig ensamma.

Läs också

Läsa

Mina dikter December och gör skrivövningen Skriv en adventsdikt.

Fler av mina dikter>
Mina diktsamlingar>

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×