Hoppa till innehåll

Snöslöjor

Snöslöjor
Trädens snöslöjor
vilar sina huvuden
dansar i vinden

© Iréne Svensson Räisänen (2021-12-09)

Om dikten:

Snöklädda granar

Jag skrev dikten en morgon när jag vaknade upp och det hade blivit vitt ute under natten.

Snö är en form av nederbörd som uppstår när vattenånga i atmosfären kondenseras direkt till iskristaller. Dessa iskristaller binds sedan samman för att bilda snöflingor. Snöflingor är oftast sexkantiga och har en unik och vacker geometri.

Snögubbar

Snö är vanligt förekommande i kallare klimat och kan falla som lätt snöflingor eller som kraftigt snöfall. Den exakta formen och konsistensen av snön kan variera beroende på temperatur och luftfuktighet. Vid lägre temperaturer blir snön ofta lättare och luftigare, medan högre temperaturen kan göra snön mer fuktig och tung.

Sammanfattningsvis är snö en vacker och fascinerande form av nederbörd som har en betydande påverkan på naturen och människors liv. Det är något som kan skapa både glädje och utmaningar, beroende på hur det används och hanteras.

Läs också

Läsa

Mina dikter Snödans, Snöspår, Januariblå, Första snön, Klaga värmer, Leker Gud, Ögonblick, Vaggar, Si eller så och min samling med vinterdikter.

Fler av mina dikter
Mina böcker

Snöslöjor är skrivet på versmåttet haiku.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×