Vaggar

Vaggar

Snön dansar nerför
vals, bugg, foxtrot och tango
vaggar jorden vit

© Iréne Svensson Räisänen (2023-12-13)

Om dikten:

Frost

Den dök upp innan jag skulle somna och stuffade runt i mitt huvud. Eftersom den fanns kvar när jag vaknade skrev jag ner den. Så fungerar ofta mitt diktande.

Om snö

Snöar

När det snöar inträffar en magisk förvandling av landskapet. Snön dansar ner från himlen och täcker marken i ett vitt täcke. Allt blir lugnt och stilla när de vita flingorna faller ner och skapar en lugn atmosfär. Detta naturliga fenomen förändrar landskapet och skapar en känsla av frid och renhet. Barn bygger snögubbar och har snöbollskrig. Djur hittar skydd under snötäcket och vintersportentusiaster njuter av att åka skidor eller snowboard. Snö är en symbol för vintern och kan ge en känsla av glädje och charm. Det är som om jorden vaggas till vila av denna kalla men vackra nedfall. Så när det snöar blir världen till en vit drömlandskap.

Gör också övningarna

Skriv en halkfri snödikt och läs mina dikter Ögonblick, Frostslöjor, Vitare än vitt och Snöslöjor.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Vaggar på versmåttet haiku.


Författare

  • Iréne Svensson Räisänen

    Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden. Dessutom gör jag hemsidor och bloggar till författare/poeter.

2 reaktioner på ”Vaggar”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen
Rulla till toppen