Den andra månaden talgoxens kärlekssång hörs musiken sätter ton
© Iréne Svensson Räisänen (2020-22-02)
Om dikten
Jag hörde talgoxens lockrop och försökte fånga månadens svenska väsen.
AI om årets andra månad
I den andra månaden av året sveper fortfarande vinterns kyliga mantel över många platser på norra halvklotet. Kortare än sina kamrater, erbjuder denna månad blott 28 dagar, utom i skottår då vi tilldelas en ytterligare. Detta är en tid då naturen håller andan i väntan på vårens ankomst.
Månaden står ofta i kontrasternas tecken – snötäckta landskap belyses av tilltagande solljus och inomhus värmer vi oss vid brasan eller med varma drycker. Det är också en månad för kärlek och vänskap, markerad av Alla hjärtans dag, då hjärtan och romantiska handlingar tar en framträdande plats i många människors liv.
Läs också
Mina dikter Januari, Mars månad, Februarimorgon, Vintervagga, Vinterns avslut, min samling vinterdikter och se videorna Vinterdikter och Vinterns mantel.
Fler av mina dikter
Mina böcker