Hoppa till innehåll

Vår stund på jorden diktvideo

Vår stund på jorden är en dikt som jag skrev 2016 till Poetpoddens. Ett försök till en dikt med budskap. Om jag lyckades? Det avgör du.

Om Poetpodden

Poetpodden

Poetpodden är en podcast, av mig, som riktar sig till poesiläsare och poesiskrivare. I podcasten diskuteras olika ämnen relaterade till poesi, inklusive skrivprocesser, inspirationskällor och författartekniker. Du kan lyssna på Poetpodden här i min blogg eller genom att prenumerera på podcasten via din favorit-podcast-app.

AI om diktvideo?

AI-robot

En diktvideo är en form av kreativt uttryck där en dikt kombineras med visuella element, vanligtvis i form av en video. Det är ett sätt att förmedla poesi på ett mer dynamiskt och engagerande sätt genom att använda bilder, musik och rörelse för att förstärka dikten och skapa en mer sinnlig upplevelse för tittaren.

Diktvideon kan använda olika visuella tekniker och estetik för att förstärka budskapet och tolkningen av dikten. Genom att kombinera ord och bilder kan en diktvideo skapa en större känslomässig påverkan och berätta en historia på ett unikt sätt.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Vår stund på jorden är gjord för YouTube

YouTube logga

Titta också på

Tre personer tittar på en dataskärm

Videorna Seger över mörkret, Fem juldikter, och Mörkrets öga och gör övningen Skriv en juldikt som rimmar.

Fler video

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen