Skriv en juldikt som rimmar är en skrivövning. Du får träna på att skriva dikter som rimmar och efter en bestämd rimflätning.
Skriv en juldikt som rimmar, övning:
Skriv en dikt som rimmar om din bästa jul, din sämsta jul, julen du missade, julen du inte firar eller julen du skulle vilja fira. Högst fem strofer, verser med sex rader i varje. Rimma enligt rimflätningen ababab i varje vers.
Dela med dig
Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.
Gör också skrivövningarna
Skrivövningarna Skriv ett julkåseri, Skriv en julsaga, Skriv en julkrönika och se mina videor Fem juldikter, Seger över mörkret, Vår stund på jorden och läs dikten Julhelgen.
Fler skrivövningar