Skriv en julkrönika är en skrivövning. Många blandar idag ihop krönika med kåseri, vilket beror på alla krönikörer i massmedia som egentligen är kåsörer.
Krönika
Krönika är en prosatext eller vers där ett faktiskt händelseförlopp refereras och kommenteras kronologiskt. Titta på min video Krönika eller kåseri? för att lära dig skillnaden mellan dessa båda.
Skriv en julkrönika, skrivövning:
Skriv en krönika om julen genom åren, julen som kristen företeelse, fred, ensamhet eller frihet från julen. Högst 4 500 tecken inklusive mellanslag.
Dela med dig
Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.
Läs också
Blogginläggen Så här skriver du en krönika och gör övningarna Skriv en krönika om klimatet, Skriv en julsaga, Skriv en juldikt som rimmar och Skriv en sommarkrönika.
Fler skrivövningar