Hoppa till innehåll
Vårvinter
Solen tinar upp
is och människors känslor
ögon möts igen

© Iréne Svensson Räisänen (2023-03-12)

Om dikten:

Vårsol

Jag inspirerades av solen i mars som får oss människor att se varandra igen. Vi tittar upp istället för hukar under kyla och mörker.

AI om vårvinter

AI-robot

Vårvintern är en unik period i Sverige som markerar övergången mellan den bitande vintern och den efterlängtade våren. Under denna tid börjar solen sakta tina upp den is som täckt landskapet och väcker nytt liv i den frusna marken. Det är en tid för förnyelse, där naturen långsamt vaknar från sin vintersömn och dagarna blir märkbart längre.

Folket tar vara på den ökande värmen och det stärkande solljuset som kraftigt förändrar både landskapet och sinnena. Det kalla greppet som vintern haft börjar släppa, och detta återspeglas i människors beteende. De möts av ett varmare och mer inbjudande väder, vilket uppmuntrar till att spendera mer tid utomhus, njuta av fritidsaktiviteter och umgås.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Läs också

Läsa

Mina dikter Mars, Marskatten, Väntan, April, Vårskriket och samlingen Vårdikter.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×