Hoppa till innehåll

Regnhaiku

Regnhaiku
Droppen drippen, drapp
kanar raskt nerför rutan.
September suger!

© Iréne och Tuulikki Räisänen (2010-09-13)

Om dikten:

September

Första dikten jag och min fru Tuulikki Räisänen skrivit tillsammans. Jag vaknade upp till droppar mot fönstret på morgon och skrev en haiku jag inte blev nöjd med. När jag läste de för Tuulikki gav hon sista raden till dikten.

AI om poetiska samarbetet

AI-robot

Poetiska samarbeten i Sverige kan variera från lösa, informella projekt till mer strukturerade och officiella partnerskap. Poeter kan komma samman för att inspireras av varandra, utbyta idéer och skapa gemensamma verk. Detta kan ske i form av att skriva en dikt tillsammans, kritiskt granska varandras arbete, eller genom att organisera evenemang där poesi och diskussioner tar plats. De har delat en kreativ process där de tillsammans bidragit till att förfina och fullborda ett poetiskt verk.

Samarbetena reflekterar en intuitiv och organisk process som så ofta sker i konstnärliga relationer. Det visar på värdet av att dela och samarbeta, där olika perspektiv och insikter kan förena sig för att skapa något unikt. Genom att kombinera sina talanger och visioner lyckas de tillsammans skapa poesi som inte bara är en produkt av deras individuella kunskaper, utan även av deras förmåga att arbeta som ett team.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Läs också

Läsa

Mina dikter Första september, September, Norrsken, Musik, min samling med höstdikter och blogginlägget Maratonlöparen Tuulikki Räisänen, avgångspensionär.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Regnhaiku är skriven på versmåttet haiku.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer till “Regnhaiku”

Iréne Svensson Räisänen
×