Hoppa till innehåll
Mörkret
Mörkret trampar ner
lusten, glädjen och ilskan
orden stannar till

© Iréne Svensson Räisänen (2022-11-05)

Dikten handlar om:

Mörkt fönster

Novembermörkret som utan snö bli kompakt och påträngande är inspirationen till den här dikten.

Mörkret i november är något speciellt. När snön ännu inte har lagt sig, blir det kompakt och påträngande. Varje dag blir kortare och kvällarna längre, vilket förstärker känslan av mörker. Det är som om bristen på ljus trampar ner lusten, glädjen och ilskan och ord bara stannar till. Det blir en tid för eftertanke och reflektion när naturen går i vila inför den kommande vintern.

Novembermörker

Det kan ibland kännas tungt och betungande, men det kan också vara en tid för lugn och besinning. För vissa är det en tid att söka tröst inom sig själva eller att finna tröst i varandras sällskap. Det är en tid då vi kanske blir mer medvetna om vår egen inre värld och de tankar och känslor som rör sig inom oss. Även om ljusbristen kan kännas påträngande kan det också vara en viktig del av den stora, naturliga cykeln av ljus och mörker som vi alla är en del av.

Läs också

Läsa

Mina dikter Repris, Frostslöjor och Vågskålen.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Mörkret är en senryu.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×