Årskrönika 2013: Jag började publicera mig igen

Årskrönika 2013
Foto: Iréne S Räisänen

Årskrönika 2013

År 2013 för mig som författare blev ett lyft i fråga om att publicera fler texter. Jag skickade dikter och en novell till flera olika antologier. Något jag inte gjort på många år. Det roliga var att dom flesta blev antagna. Novellen väntar jag fortfarande besked om. Antologierna Ordvindar och Poesi 10.0 kom ut under året och fler blir det nästa år 2014. Håll utkik!

Att få tal del av läsarnas synpunkter på mina publicerade texter är alltid roligt. Jag skriver ju för att bli läst. Om det dessutom är konstruktiv kritik tar jag det till mig och utvecklas förhoppningsvis i mitt skrivande.

Recensent
Jag tog också mod till mig och skickade en recension av Det finns så många hus jag skulle vilja bo i av Ylva Björnström till Populär Poesi och fick den publicerad. Gissa om jag blev glad när dom frågade om jag vill ha böcker att recensera åt dom. Att det också går bra för tidskriften, som både kommer ut på papper och är webbaserad, är extra roligt.

Kulturtidskriften Kulturdelen i Södertälje frågade om jag ville recensera ungdomsboken Jag ljuger bara på fredagar av Mats Berggren. Ett uppdrag jag gärna tog på mig då kulturjournalistiken i vår kommun långt i från täcker den mångfald av kultur som finns här.

Självbiografin
Under året som gått har jag skrivit tio kapitel i min självbiografi. Det är betydligt fler än tidigare år. Jag har fått in en snabbare rytm i skrivandet när jag skriver på min iPad. Nu har jag fått ihop 37 kapitel och ser slutet närma sig. Jag har hållit på i snart fem år. Gissa om jag längtar efter att bli färdig?! Det är bitvis tuffa saker jag skriver om vilket är sugande och måste få ta tid.

Ny diktsamling
Det här året tog jag mig äntligen tid att välja och samla ihop mina bästa haiku, tanka och andra fåradingar jag skrivit mellan 2005 och 2012. Dom kommer ut i diktsamlingen Släck inte elden i början på 2014. Ska bli kul att se hur den tas emot.

Under året som kommer räknar jag också med att ha skrivit färdigt självbiografin Det ingen ville veta. Självklart inte helt färdig. Varje kapitel är omskrivet och redigerat mins fem gånger. Därför räknar jag med att när jag satt punkt efter kapitel 45 och skrivit epilogen färdig bör jag kunna skicka manuset till en lektör. Efter det räknar jag med fler omarbetningar innan jag äntligen kan skicka det till förlaget.

Som du ser har jag haft ett spännande år som författare. År 2014 ser ut att kunna bjuda på ännu fler upplevelser och milstolpar i. Nu gäller det bara att hälsan står mig bi. Håll tummarna är du snäll!

SparaSpara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest