Hoppa till innehåll

Intervju om skrivkramp

Intervju om skrivkramp.

Lisa Söderlindh, Journalisthögskolan, gjorde i slutet på oktober 2005 en intervju om skrivkramp. Vi gjorde den i S:ta Ragnhilds kyrka i Södertälje.

Jag berättar också om skrivprocessen och läser några av mina dikter. Lisa har gett sitt tillstånd att lägga upp den här i bloggen. Den är ca 10 minuter lång. Lyssna på intervjun.

Diktsamlingen Jag ber inte om ursäkt

Jag ber inte om ursäkt pocket

Dikten ingår i min diktsamling ”Jag ber inte om ursäkt”.

AI om skrivkramp

AI-robot

Det är ett tillstånd där en författare eller skribent upplever en oförmåga att fortsätta eller påbörja att skriva på grund av mental blockering eller brist på inspiration. Det kan beskrivas som en form av kreativ stagnation där den kreativa processen känns hämmad.

Tillståndet kan manifesteras i form av osäkerhet om ens skrivande, rädsla för kritik, eller helt enkelt en känsla av att ha ”fastnat”. Det kan orsakas av olika faktorer såsom stress, press, utmattning, perfektionism eller alltför höga förväntningar på ditt egna arbetet.

För att komma över det krävs arbetet med att återuppbygga självförtroendet, hitta ny motivation, och implementera strategier för att bryta den negativa tankeloopen och börja skriva igen.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Läs också

Läsa

Mina dikter Skrivblockering Skrivkramp, Intervju, Tystnad, Piskar och blogginlägget Intervjuer bra för egot.

Fler blogginlägg

Intervju om skrivkramp är ett blogginlägg.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer till “Intervju om skrivkramp”

  1. Jag har suttit uppe halva nätter och läst din blogg från början. Intressant och lärorik läsning Upptäckte nyss att det går kommentera. Har lyssnat på intervjun. Tack för att du la ut den.
    Ha en fortsatt fin semester.
    /Tuula

Iréne Svensson Räisänen
×