Hoppa till innehåll
Intervju
Frågorna klara
väntar förgäves på svar 
poetisk glömska

© Iréne Svensson Räisänen (2022-10-25)

Dikten handlar om:

Intervju via internet

Inspirationen kommer från den nya författarserie Fem frågor som jag startat på SkrivarSidan.nu.

AI om intervuer:

Det är en strukturerad dialog mellan en eller flera personer, där en person ställer frågor till en annan person eller grupp personer. Syftet kan vara att samla information, få en förståelse för en persons tankar och åsikter, eller att presentera den utfrågades berättelse för en publik. Intervjuer kan användas inom olika områden såsom journalistik, forskning, rekrytering eller marknadsföring.

AI-robot

En serie med utfrågningar som utförs med olika personer och vanligtvis publiceras i en serie eller följetong. Denna form av journalistik eller redaktionellt innehåll syftar till att utforska olika ämnen eller berätta en sammanhängande berättelse genom att presentera olika perspektiv och erfarenheter från olika individer.

Det kan finnas olika teman för en sådan serie, till exempel att följa en persons livshistoria, diskutera olika synpunkter om ett specifikt ämne, eller belysa olika aspekter av en gemenskap eller ett samhällsproblem. Syftet är oftast att ge läsarna eller tittarna en djupare förståelse för ämnet genom att erbjuda olika röster och insikter. På SkrivarSidan är det författare som medverkar.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text här ovan.

Lyssna på

Kvinna med hörlurar

Lyssna på Intervju om skrivkramp och läs Intervjuer är bra för egot.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Intervju är skriven på versmåttet senryu.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×