Lättköpt

Söker du julfrid?
Ladda ner vår app
och du den finner.

© Iréne Svensson Räisänen (2011-12-14)

Om dikten

Mobil med appar

Jag skrev dikten den jul då apparna skulle göra allt jobb åt oss. Trodde vi…

Den digitala julen har blivit alltmer vanlig och populär i dagens samhälle. Med den snabba teknologiska utvecklingen och tillgången till olika digitala plattformar har det blivit enklare än någonsin att fira jul på ett digitalt sätt.

En av de mest uppenbara fördelarna med den digitala julen är möjligheten att kommunicera och fira med nära och kära som befinner sig på olika platser. Genom videosamtal, chattar och sociala medier kan man enkelt delta i julfirandet tillsammans med familj och vänner, även om man inte kan vara fysiskt närvarande. Detta är särskilt värdefullt för de som inte kan resa eller av andra anledningar inte kan vara på samma plats med de som de helst vill under julen.

Digital jul

Samtidigt är det viktigt att vara medveten om att den digitala julen inte ersätter eller negligerar de mer traditionella och personliga aspekterna av julen. Det är fortfarande viktigt att ta sig tid att vara närvarande och umgås med sin familj, släkt och vänner på ett verkligt sätt. Den digitala julen kan vara ett komplement och en möjlighet att föra samman människor på ett nytt sätt, men den bör inte ersätta eller underminera vikten av det personliga och fysiska samspelet under julhelgen.

Så i slutändan handlar den digitala julen om att använda tekniken som ett verktyg för att förstärka och berika våra jultraditioner och firanden. Genom att kombinera det bästa av den digitala världen med det personliga och nära kan vi skapa en minnesvärd och magisk jul för oss själva och dem vi vill fira tillsammans med.

Läs också

Läsa

Läs också dikterna Ny het, Dan före dan, Julhelgen titta på videon Fem juldikter, lyssna på poddavsnittet Juldikter nymodernism och rimflätning och gör skrivövningen Skriv en kylslagen senryu.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Lättköpt är en juldikt skriven på versmåttet senryu.

Iréne Svensson Räisänen
Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

2 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen

Upptäck mer från Iréne Svensson Räisänen

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa