Att skriva färdigt en bok

Att skriva färdigt en bok

Att skriva färdigt en bok kan vara svårt och alldeles underbart

Jag börjar närma mig slutet på min självbiografi. Fyra kapitel plus en epilog är enligt planerna kvar att skriva. Det känns hisnande att det projekt jag startade i april/maj 2009 snart är i mål. Att jag nu närmar mig slutet känns både svårt och alldeles underbart.

Sista meningen i sista kapitlet skrev jag innan jag började skriva första kapitlet. Jag har med andra ord hela tiden vetat var jag varit på väg. Dessutom planerad jag in 42 kapitel inklusive prolog och epilog. Två kapitel har kommit till på vägen. Det hinner fortfarande bli ytterligare något kapitel innan jag är klar.

Läs merAtt skriva färdigt en bok

7 tips på hur du skriver en novell

7 tips på hur du skriver en novell
7 tips på hur du skriver en novell

Hur du skriver en novell

Äntligen har novellen fått genomslag tack vare årets nobelpris till Alice Munro. Jag har själv skrivit noveller sen jag började skriva prosa. Att skriva en novell är inte enkelt som många tror eller för all del inte heller så svårt som många andra tror.

Hur ska du göra för att skriva en novell?
1. Jag förutsätter att du har en historia du vill berätta och att den svara på ca 3-30 sidor lång. En novell bör utspelas under en kort tidsperiod. Den bör innehålla en konflikt som huvudpersonen ställs inför att lösa eller misslyckas med att lösa och konsekvenserna av det.

Läs mer7 tips på hur du skriver en novell

Pin It on Pinterest