Dagar, månader saknaden en vana när hoppet knackar på en hand att våga hålla leendet som besvaras
© Iréne Svensson Räisänen (2020-12-29)
Om dikten Nyår i pandemin:
Att våga mötas under coronapandemin var inte lätt och vanan att undvika människor satt sig snabbt.
Om pandemin
Coronapandemin, även känd som covid-19-pandemin, är en global epidemi som orsakas av det nya coronaviruset SARS-CoV-2. Pandemin började i staden Wuhan i Kina i slutet av 2019 och spreds snabbt till andra delar av världen. Coronaviruset orsakar sjukdomen covid-19, vilken kan vara mild till svår och i värsta fall leda till döden.
Pandemin ledde till omfattande restriktioner och åtgärder som infördes av regeringar över hela världen för att försöka begränsa spridningen av viruset. Dessa åtgärder inkluderar nedstängningar, social distansering, användning av ansiktsmasker, begränsningar av resor och massvaccinationer.
Coronapandemin har haft en djupgående inverkan på samhällen, ekonomier och människors liv över hela världen. Den har också framkallat en imponerande global vetenskaplig och medicinsk respons för att utveckla vacciner och behandlingar mot sjukdomen.
I många länder har coronapandemin lett till en ökad medvetenhet om hälsosamma vanor, samt en omvärdering av arbetsliv, utbildningssystem och sociala interaktioner. Trots dess förödande konsekvenser har pandemin också visat mänsklighetens förmåga att samarbeta och anpassa sig till extraordinära utmaningar.
Läs också
Mina dikter Nyårstankar, Nyårslöften och Nyårsafton.
Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar