Skriv en haiku om solen är en skrivövning. Haiku är ett gammalt japanskt versmått som vi i Sverige brukar skriva med 3 rader och 17 stavelser (5, 7, 5).
Innehåll
Fast det är inte hugget sten, nej, en haiku kan också bestå av en rad och hur några stavelser som helst. Själv brukar jag ta det som en utmaning och hålla mig till 3 rader och 17 stavelser.
Se video
Kolla in min video för att lära dig mer om hur versmåttet ska skrivas.
Skriv en haiku om solen, övning:
Skriv om solen, soltrålar, vårvintern, hetta eller klimatförändringarna.
Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.
Läs också
Mina dikter Solen och Veranda mot solen, gör skrivövningarna Skriv en hösthaiku, Skriv en augustihaiku och titta på min video Haiku eller senryu?