Hoppa till innehåll
Glad påsk!
Att fira påsk är allt annat
än lättsam barnlek
om du inte gör som jag
och tar det med kärlek.

© Iréne Svensson Räisänen (2013-03-28)

Om dikten

Ägg med röda byxor

En av få dikter som jag har skrivit med slutrim. Rimflätningen abcb vilket gör rytmen i dikten mindre statisk. Dikten utgår från pussandet under helgen.

AI om påskpussar

AI-robot

Det är en trevlig tradition som förknippas med denna helgs firande särskilt i Sverige. Traditionellt kommer det från att man ger varandra ett ägg, ofta fyllt med godis eller andra små överraskningar, vilket inkluderar ett vänligt puss som en gest av vänskap eller kärlek.

Under skärtorsdagen kan man också se barn klädda som påskkärringar, ibland benämnda som häxor, där de går från dörr till dörr i sina grannskap för att önska god helg och samla godis. I utbyte för teckningar eller småkort med hälsningar kan de få en puss på kinden som ett tecken på uppskattning.

Påskpuss

En puss på kinden anses ofta som ett oskyldigt och varmt sätt att visa sina känslor för nära och kära, och under uppståndelsens helg tar detta en speciell plats i firandet. Denna tradition bidrar till en känsla av gemenskap och kärlek bland vänner och släktingar under högtiden.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Läs också

Läsa

Läs gärna dikterna Påskdikt, Modern påsk, Påskafton och gör skrivövningen Skriv en påskdikt.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Glad påsk! är en rimmad dikt.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer till “Glad påsk!”

Iréne Svensson Räisänen
×