Hoppa till innehåll
Kanske
Kanske är kanske
ja är oftast ett kanske
ett nej sällan nej

© Iréne Svensson Räisänen (2024-01-24)

Om Kanske:

Threads

En av de nattdikter jag börjat skriva på Threads när jag inte kan sova. Den här skrev jag när endast Ungern var kvar att säga ja till Sveriges inträde i NATO.

AI om Sverige och NATO

AI-robot

Sverige har historiskt varit neutralt och har valt att inte ansluta sig till militära allianser. Dock har Sverige under de senaste årtiondena närmat sig NATO genom olika partnerskap och samarbeten, som Partnerskap för Fred (PfP) och värdlandsstödsavtalet som undertecknades 2016.

Den fördjupade relationer har i Sverige genererat en politisk diskussion om fördelarna och nackdelarna med ett fullständigt medlemskap. Debatten har bland annat fokuserat på den svenska alliansfriheten och suveräniteten, möjligheter till försvarsfördjupning. Och säkerhetspolitiska förändringar i Östersjön och internationellt.

Säkerhetsläget i Europa och världen kan påverka Sveriges ställning i frågan, och händelser såsom Rysslands annektering av Krim 2014 och den ökade östliga aggressionen har lett till ökad debatt om Sveriges säkerhetspolitiska linje.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Läs också

Läsa

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar


Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×