Se mig

Se mig

Uppdaterad 24 april 2023

Avtryck på vått golv
städarens jobb osynlig  
om du inte ser

© Iréne Svensson Räisänen (2022-05-09)

Om dikten

Städhink

Jag skrev dikten efter att ha sett hur får gick över ett nyskurat golv utan att se städaren som fortfarande moppade och som började om och om igen. Mindes när det hände mig på Karolinska i mitten på 70-talet.

Läs också

Läsa

Mina dikter Arbetaren sjunger ut, Allas lika värde, Bara ord och lyssna på poddavsnitten Tidig svensk arbetarpoesi, Poeter i Föreningen Arbetarskrivare och Nutida arbetarpoeter och deras poesi.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Se mig är skriven på versmåttet senryu.

Författare

  • Iréne Svensson Räisänen

    Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden. Dessutom gör jag hemsidor och bloggar till författare/poeter.

2 reaktioner på ”Se mig”

  1. Otroligt otacksamt jobb. En gång för länge sen gick jag med lokalvårdare under en dags jobb. Märkte tydligt hur människor inte brydde sig om att vi fanns. Vi nonchalerades helt. Jag blev frustrerad och arg.

    1. Känner igen mig. Jag städade på Karolinska när jag var 16 år och var totalt osynlig. Detsamma gällde när jag under ett par sommarmånader städade trappor. Idag är det ännu värre. Vem ser städerskan bakom alla influensers?

      Städning är ett av de viktigaste jobben som finns men samtidigt mest otacksamma.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen
Rulla till toppen