Blänker som silver vågorna efter båten havets halsband runt nacken
© Iréne Svensson Räisänen (2022-07-29)
Om dikten:
Jag skrev dikten när jag stod på en färja på väg till Helsingfors i Finland och följde vågorna efter den.
AI om silverblänk
Det är ett poetiskt uttryck som avser det sätt på vilket ljuset reflekteras från vattenytan, speciellt på vågor, som skapar ett skinande, silverliknande utseende. Det är en bildlig beskrivning som kan förmedla en känsla av renhet, skönhet och rörelse när solens ljus träffar vågens toppar. Det används ofta i litteraturen för att skapa en visuell bild som lockar läsaren att föreställa sig havet som ett levande, gnistrande landskap.
ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.
Läs också
Mina dikter Kryssning, Hav, Blå blod och Svaret.
Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar
Vackert! Jag ser halsbandet!
Fint att du ser det, Robab! 🙂