Två diktsamlingar

Två diktsamlingar

Två diktsamlingar ska det bli av det manus jag skickat till ett par förlag. Jag har fått fin respons men att det är lite väl spretigt. En förläggare som jag pratat med i telefon ett par gånger föreslog att jag skulle dela upp manuset i två. Ingen dum idé alls.

Läs merTvå diktsamlingar

Ge ut själv eller bli utgiven?

Ge ut själv eller bli utgiven?

Ge ut själv eller bli utgiven? Det är någon jag grubblat över det senaste halvåret. Inte bara grubblat om jag ska vara helt ärlig utan vägt för och nackdelar hit och dit. Det förlag som hela tiden visat intresse för att ge ut min bok har ännu inte gett mig något kontrakt. Varför? Därför att boken är för kort än den gängse mallen för hur lång en roman ska vara.

Läs merGe ut själv eller bli utgiven?

Vi poeter borde stötta varandra

Vi poeter borde stötta varandra

Vi poeter borde stötta varandra. Om vi inte gör det riskerar att poesin att bli lika exklusiv som rysk kaviar. Och det vill du troligen inte.

Nu är min kommande diktsamling ”Jag ber inte om ursäkt” skickad till förlag faste det inte var tänkt så. Jag hade planerat att själv ge ut boken som jag gjort med mina tre tidigare diktsamlingar. Samlingens 63 dikter var satta i ordning och kände mig nöjd. Nåja, så mycket det nu går. Efter att ha laddad ner mallen till inlagan från Lulu (som jag använder för att trycka upp böcker) slog det mig plötsligt att det måste ha tillkommit nya spännande förlag sen jag senast testade.

Läs merVi poeter borde stötta varandra

Jag har chans att bli färdigt med manuset i tid

Jag har chans att bli färdigt med manuset i tid

Jag har chans att bli färdigt med manuset i tid om jag redigera minst sex sidor per vecka de närmsta fem veckorna. Det kan tyckas inte vara särskilt mycket eller helt omöjligt. Men jag, liksom de flesta andra författare, har ett liv vid sidan om skrivandet. Att ta mig tid för mitt eget skrivande är dock alltid en kamp. Du känner förmodligen igen det.

Läs merJag har chans att bli färdigt med manuset i tid

Välja titel till min diktsamling

Välja titel till min diktsamling

Välja titel till min diktsamling är allt annat än lätt. Samlingen kommer att bestå av fyra avdelningar som är rätt olika. Den första heter ”Himlen du havet jag” och innehåller mina dikter om flyktingströmmen över haven. Den andra har namnet ”Jag ber inte om ursäkt” och innehåller filosofiska dikter. Tredje avdelningen heter ”Till” och där har jag ett antal kärleksdikter. Sista avdelningen är ”Orden dansar balett” där dikterna handlar om skrivande.

Läs merVälja titel till min diktsamling

Pin It on Pinterest