Äntligen är jag klar med redigeringen av mitt manus

Äntligen är jag klar med redigeringen av mitt manus efter att ha börjat 24 november 2016. I måndags, 4/12, talade jag, lyssnade jag och redigerade färdigt sista kapitlet i min självbiografiska roman. Jag har haft som mål att bli färdig före jul och det klarade jag.

Tagit väldigt lång tid

Det känns som att det tagit en evighet och jag är mer än trött på texten. Fast nu när jag läst om det första kapitlen efter att de fått ligga till sig känner jag mig för första gången nöjd. Vilket är viktigt. Om jag inte vore det skulle jag aldrig kunna låta manuset gå till tryck. Och det skulle ju vara synd efter att ha jobbat med det i tio år!

Egentligen hade jag lovat mig själv att aldrig skriva en roman. Jag visste att min dyslexi skulle sätta käppar i hjulet. Att du skulle ta lång tid. Men så här länge hade jag aldrig kunnat föreställa mig att det skulle dröja innan jag var i mål. Hade jag vetat det tror jag nog att jag hållit löftet till mig själv.

Fast vad spelar det för roll, nu är boken här.

Utgiven av förlag eller ge ut själv

Nu hoppas jag att förlaget också tycker det är färdigt och erbjuder mig ett kontakt som är bättre än egenutgivning. För så är det. Blir jag inte nöjd med hur förlaget vill marknadsföra boken kommer jag att ge ut den själv. För jag kan allt utom just den bitet. Jag är urusel på att pusha för mina gena böcker. Tyvärr.

Marknadsföring är för de flesta egenutgivare det som kräver mest tid, pengar och inte minst kunnande. Samtidigt är det, tillsammans med ett bra och färdigt manus, den avgörande faktorn för att boken ska hitta sina läsare. Tyvärr inser inte många förrän det är för sent hur mycket de själva måste satsa för lyckas med den delen av utgivningen.

Äntligen är jag klar med redigeringen av mitt manus

Så snälla vänner, håll nu tummarna för att förlaget vill göra en rejäl satsning på en roman om ett fosterbarn, Cecilia, som blir utsatt för sexuella övergrepp och psykvårdens misslyckanden. Hon sviks av samhället gång på gång. Trots det vågar hon älska och ta mot kärlek. Tillsammans med sin fru skapar hon sig ett liv värt att leva.

Mer om Mitt skrivande

2 tankar på “Äntligen är jag klar med redigeringen av mitt manus”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest