Podcast: Play in new window | Download (Duration: 25:05 — 23.8MB)
Niklas Simonsson poet och kulturjournalist pratar jag med i avsnitt 21. Han läser fem av sina dikter, berättar om dem och sina tre utgivna diktsamlingar.
Prenumerera på Apple Podcasts / På SoundCloud
Innehåll
Pratar om versmåttet haiku
Jag och Niklas skriver båda haiku så det blir en hel del prat om det versmåttets för- och nackdelar.
Tipsar om en poet du bör läsa
Du får tips på en poet Niklas tycker jag (och du) ska läsa.
Skillnaden på mindre och stora förlag
Vi pratar också om hur det är att ligga på ett mindre förlag och om det gör någon skillnad för en poet att det inte är ett av de stora bokförlagen.
Tips på tips på tips
Niklas berättar hur han försöker nå ut med sina dikter och tipsar hur du kan göra. Det blir också en del prata om hur illa poesin behandlas av bokhandlarna. Du får också ett skrivtips av Niklas.
Niklas Simonsson poet och kulturjournalist, länkar:
Niklas Simonsson: https://www.facebook.com/niklas.simonsson1?fref=ts
Niklas böcker: lealibri.se/bocker
Diktkurs: http://skrivarsidan.nu/skrivarkurser/skrivarkurs-i-att-skriva-dikter.html
Lyssna på
Poddavsnittet Magnus R Lindgren poet.