Som författare måste jag bli bättre på marknadsföring

Som författare måste jag bli bättre på marknadsföring

Som författare måste jag bli bättre på marknadsföring. Jag har just börjat läsa #författarboken av Kristina Svensson. Den är inspirerande från först sidan och får mig på nytt att inse att jag kan blir mycket bättre på att se till att mina böcker när fram till läsarna. Mer om boken kommer i en recension här i bloggen i höst.

Läs merSom författare måste jag bli bättre på marknadsföring

Författarperspektivet

Författarperspektivet

Författarperspektivet. När jag skriver tänker jag sällan ur vilket perspektiv. Är jag den allvetande författaren som vet allt om mina karaktärer? Nej, det perspektivet har jag hittills inte testat och tror inte heller att det skulle tillföra något till den självbiografiska roman jag redigerar just nu.

Läs merFörfattarperspektivet

Huvudintrig och underintriger

Huvudintrig och underintriger
Foto: Iréne S Räisänen

Huvudintrig och underintriger. En längre berättelse t.ex. en roman bygger på många element. Intrigen är en viktig del som kan få det hela att flyta eller kapsejsa. Dessutom bör du ha fler än en.

Skriver du en deckare är huvudintrigen rätt självklar: Ett brott har begåtts och ska redas ut. Även underintrigen är ofta lätt att få till. Huvudperson, den som utreder brottet, har problem i sitt privatliv som måste lösas.

Läs merHuvudintrig och underintriger

Appar för att strukturera berättelser

Appar för att strukturera berättelser

Appar för att strukturera berättelser. Många som skriver längre berättelse använder appen Scrivener. Där kan du lätt strukturera upp din berättelse med Corkboard. Word eller Open Office är kanske tros allt det vanligaste programmet för nybörjare att använda. Det går men det är inte helt enkelt att hitta ett sätt att få överblick över intrigen, tidslinjen, personer, miljö o.s.v. i ett vanligt ordbehandlingsprogram. Det finns flera bra appar som kan hjälpa dig.

Läs merAppar för att strukturera berättelser

Snart har alla författare en agent.

Snart har alla författare en agent

Snart har alla författare en agent. En litterär agent kommer förmodligen inom en inte allt för avlägsen framtid att bli ett måste för att bli utgiven på förlag. Ja, förutom om du ger på eget förlag. Det är ingen nyhet i sig, litterära agenter har länge tagit hand om svenska författares utländska lansering. Det nya är att allt fler agenturer börjat företräda författare, även debutanter, mot dom svenska förlagen.

Läs merSnart har alla författare en agent

Pin It on Pinterest