Skriv en dikt om kontraster är en skrivövning där du får träna på ett av poetens vanligaste verktyg i verktygslådan.
Skriv en dikt om kontraster, övning:
Skriv en dikt om kontraster t.ex. ljus och mörker, kärlek och hat, liv och död, demokrati och diktatur eller osjälviskhet och egoism. Dikten ska inte rimma och den ska ha högst tre verser med sju rader i varje.
Dela med dig
Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.
Gör också skrivövningarna
Skriv en bilddikt, Skriv en motsatsdikt, Använd kontraster och läs dikten Kontraster och SkrivarSidans diktskola.