Mitt skrivande, nu storsatsar jag

Storsatsning på mitt skrivande
Foto: Tuulikki Räisänen

Storsatsning på mitt skrivande

Igår bestämde jag mig för att avveckla SkrivarSidans medlemsverksamhet. Varför? Jo, för att äntligen få tid för mitt eget skrivande. Jag fyller snart 57 år och känner att det är nu eller aldrig som gäller.

Idag, när jag sovit på saken, känner jag mig fri och axlarna börjar sakta sjunka. Det har och är fortfarande ett stort ansvar att redigera och publicera andras texter. Men det som tagit mest tid är att underhålla en så stor sajt som SkrivarSidan är. Vi har över 500 medlemmar och det går för mycket tid åt att uppdatera, felsöka osv.

Läs merMitt skrivande, nu storsatsar jag

Att skriva färdigt en bok

Att skriva färdigt en bok

Att skriva färdigt en bok kan vara svårt och alldeles underbart

Jag börjar närma mig slutet på min självbiografi. Fyra kapitel plus en epilog är enligt planerna kvar att skriva. Det känns hisnande att det projekt jag startade i april/maj 2009 snart är i mål. Att jag nu närmar mig slutet känns både svårt och alldeles underbart.

Sista meningen i sista kapitlet skrev jag innan jag började skriva första kapitlet. Jag har med andra ord hela tiden vetat var jag varit på väg. Dessutom planerad jag in 42 kapitel inklusive prolog och epilog. Två kapitel har kommit till på vägen. Det hinner fortfarande bli ytterligare något kapitel innan jag är klar.

Läs merAtt skriva färdigt en bok

Årskrönika 2013: Jag började publicera mig igen

Årskrönika 2013
Foto: Iréne S Räisänen

Årskrönika 2013

År 2013 för mig som författare blev ett lyft i fråga om att publicera fler texter. Jag skickade dikter och en novell till flera olika antologier. Något jag inte gjort på många år. Det roliga var att dom flesta blev antagna. Novellen väntar jag fortfarande besked om. Antologierna Ordvindar och Poesi 10.0 kom ut under året och fler blir det nästa år 2014. Håll utkik!

Att få tal del av läsarnas synpunkter på mina publicerade texter är alltid roligt. Jag skriver ju för att bli läst. Om det dessutom är konstruktiv kritik tar jag det till mig och utvecklas förhoppningsvis i mitt skrivande.

Recensent
Jag tog också mod till mig och skickade en recension av Det finns så många hus jag skulle vilja bo i av Ylva Björnström till Populär Poesi och fick den publicerad. Gissa om jag blev glad när dom frågade om jag vill ha böcker att recensera åt dom. Att det också går bra för tidskriften, som både kommer ut på papper och är webbaserad, är extra roligt.

Kulturtidskriften Kulturdelen i Södertälje frågade om jag ville recensera ungdomsboken Jag ljuger bara på fredagar av Mats Berggren. Ett uppdrag jag gärna tog på mig då kulturjournalistiken i vår kommun långt i från täcker den mångfald av kultur som finns här.

Läs merÅrskrönika 2013: Jag började publicera mig igen

Antologier, en chans att publicera dig

Poesi 10.0
Omslaget på Poesi 10.0

Publicera dig i antologier

Jag medverkar gärna i antologier. Det är ett trevligt sätt att bli utgiven i väntan på att nästa bok ska bli färdig. I år har jag blivit antagen till fem stycken. Ett nytt personligt rekord. J Sedan tidigare finns jag med i 14 antologier på olika teman.

Ofta har antologierna ett tema eller ges ut i ett visst syfte. Den första jag blev publicerad i är Novesi utgiven av Bokförlaget Bläckfisken. Mina tre noveller i den gav mig en inbjudan till Göteborgs bokmässa för uppläsning och tom autografskrivning. En svindlande upplevelse för en debuterande författare.

Läs merAntologier, en chans att publicera dig

Min skrivhörna

Skrivhörna
Skrivhörna

Min skrivhörna

Så här ser det ut där jag sitter och skriver i vardagsrummet. Jag har själv valt att skriva mitt i smeten där livet pågår. Tidigare satt jag i en hörna i sovrummet. Nu trivs jag bättre där jag har liv och rörelse omkring mig.

Just nu håller jag på och redigerar kapitel 37 i min självbiografi.

När jag skriver första versionen av kapitlen i ”offer? Nej tack” gör jag det på iPaden i soffan framför teven. Mitt i Aktuell kan jag komma på fortsättningen och öppnar paddan. Dikter skriver jag ofta på papper vid köksbordet medan jag äter frukost eller när dom knackat på mitt i natten.

Skrivbord
Skrivbord

Läs merMin skrivhörna

Pin It on Pinterest