Hoppa till innehåll

Hans

Hans
Hans utan Greta
sommarstorm i augusti
klimatugnen uppvärmd

© Iréne Svensson Räisänen (2023-08-07)

Om dikten:

Storm

Jag skrev dikten den när jag låg och lyssnade på åskan och regnet som slog mot rutan. Stormen Hans hade oss i sitt grepp. Ovädren blir fler och värre som en konsekvens av det uppvärmda klimatet. För ovanlighetens skull frångår jag 5, 7, 5 stavelser i denna haiku. Fast idag så kan det versmåttet skrivas lite hur som helst. Du kan bryta regeln om antalet stavelser per rad och använda en friare struktur som passar din kreativitet och budskap. Detta kan leda till en mer naturlig och flytande rytm.

Vad är egentligen en storm? En storm är en kraftfull och intensiv atmosfärisk störning som vanligtvis kännetecknas av starka vindar, nederbörd och ibland andra fenomen som blixtnedslag och åska. Stormar kan variera i storlek och intensitet, och det finns olika typer av stormar som kan inträffa i olika delar av världen och under olika väderförhållanden.

Läs också

Läsa

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Hans är skriven på versmåttet haiku.


Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×