Hans utan Greta sommarstorm i augusti klimatugnen uppvärmd
© Iréne Svensson Räisänen (2023-08-07)
Om dikten:
Jag skrev dikten den när jag låg och lyssnade på åskan och regnet som slog mot rutan. Stormen Hans hade oss i sitt grepp. Ovädren blir fler och värre som en konsekvens av det uppvärmda klimatet. För ovanlighetens skull frångår jag 5, 7, 5 stavelser i denna haiku. Fast idag så kan det versmåttet skrivas lite hur som helst. Du kan bryta regeln om antalet stavelser per rad och använda en friare struktur som passar din kreativitet och budskap. Detta kan leda till en mer naturlig och flytande rytm.
Om storm
Vad är egentligen en storm? En storm är en kraftfull och intensiv atmosfärisk störning som vanligtvis kännetecknas av starka vindar, nederbörd och ibland andra fenomen som blixtnedslag och åska. Stormar kan variera i storlek och intensitet, och det finns olika typer av stormar som kan inträffa i olika delar av världen och under olika väderförhållanden.
ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.
Läs också
Mina dikter Vinden, Leka Gud, Ledig sommar, Oktobernatt, Snilleblixt och Hav.
Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar