Hoppa till innehåll

Kloning är inget okänt begrepp

Kloning är inget okänt begrepp
Du och jag delar oss
med varandra - i varandra
- för varandra
Många har upptäckt det före oss
ändå är vi de första
Likheten
frånstötande för andra
drar oss till varandra
Din kropp är mjuk där min är
min kropp är rund som din
- olikt vårt innersta väsen

© Iréne Svensson Räisänen (1997)

Om dikten

Lesbiskt par

Jag ville skriva om hur det är att vara lesbisk och hur vår kärlek ser ut för oss och andra. Tidigare publicerad i den lesbiska tidskriften Amazon.

Att vara lesbisk handlar om att ha en romantisk, sexuell och emotionell attraktion till personer av samma kön. Upplevelsen kan vara unik för varje individ, men det finns några gemensamma teman som många kan relatera till.

Två kvinnor kysser varandra

För många handlar det om att känna sig stolta över sin identitet och att vara en del av en gemenskap. Det kan vara en befriande känsla att acceptera sin egen sexualitet och att hitta likasinnade personer att dela erfarenheter och relationer med.

Precis som i alla andra relationer och samhällen kan det finnas utmaningar. Vi kan mötas av fördomar, diskriminering eller oacceptans från vissa delar av samhället. Det är viktigt att kämpa för rättvisa och att skapa en inkluderande och respektfull miljö för alla.

Lesbiskt par

Samtidigt kan det också vara en källa till glädje, passion och kärlek. Att hitta den rätta personen och bygga en djup och meningsfull relation kan vara otroligt givande och berikande. Så som jag haft turen att göra.

Titta också på

Tre personer tittar på en dataskärm

I min video Kloning – Diktvideo läser jag dikten och har illustrerat den. Läs också dikten Jag ser min älskade och novellen Jasrin Habi.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Kloning är inget okänt begrepp är en obunden dikt.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen